Защо гръбната пръскачка Kwazar Neptune е различна

calendar tag

Новина

В тази статия, ще ви представим една гледна точка позната отдавна.

Както всички сме запознати с градинските пръскачки от преди много години, нашите дядовци като са ни показвали как се пръска със старата медна пръскачка, която тежи 15кг празна, от там знаем че си трябва як гръб и много напомпвания за да напръскаме лозето.

Всеобщо познатата гръбна пръскачка е оборудвана с бутална помпа, е тенденция на пазара, но всички знаем, че с нея е нужно постоянно да помпим с едната ръка за да поддържаме налягането. Особено при по-ниско качествените продукти, почти е невъзможно да се стигне оптимално налягане ако не се помпи около 60 пъти в минута.

Това което преди време Kwazar са произвели и сложили в тяхната професионална гръбна пръскачка Neptune 15  е друг тип помпа с разширителен съд.

Помпата на Kwazar Neptune е изведена в дъното на пръскачката и в тялото е сложен голям разширителен съд с клапан, който спомага за задържането на налягането максимално дълго време. Обяснено по друг начин, при започване на работа, дръжката има манометър, където може да следите налягане и така след първоначалното напомпване до 3.5 бара, всяко следващо напомпване, за поддържане на налягането от ваша страна, е необходимо през 30-40 секунди. В зависимост от дюзата, напомпванията могат да са редки до 1 път в минута.

За най-голям комфорт, пръскачката е снабдена с три-точков самар за разпределяне на тежестта, а самата тя празна тежи само 3.8кг

По този начин оператора е разтоварен от нуждата за постоянно напомпване и работата вече е удоволствие.

 

Разбира се за потребители, които не искат да се отделят от класиката, Kwazar предлага и обикновена гръбна пръскачка Sunflower 18L